FUTSAL 2003

a nuoret1

Viialan Peli-Veikot  voitti 3.divisioonan ja nousi 2.divisioonaan


Peli-Veikkojen nuori futsaljoukkue varmisti nousunsa 2. divisioonaan viimeisen turnauksen 1-0 ja 2-0 voitoillaan, antaen näin mallia kesän jalkapallojoukkueelle.
Joukkue on koottu omista A-junnuista vahvistettuna FC-Hakaan siirtyneellä Joonas Lumijärvellä ja Riku Nikannolla. Joukkueen keski-ikää nosti parissa turnauksessa myös kentällä pelannut valmentaja Jari Multanen. Koko kauden ajan Peli-Veikkojen peli perustui tiukkaan puolustuspeliin ja miesvartiointiin. Pelitaktiikasta johtuen omiin tehtiin vähiten maaleja sarjassa ja tässä edesauttoi loistava maalivahtitrio: Timo Töppärä, Ville Kekki ja nuori Henri Mäkinen.
Viimeiseen turnaukseen Tampereen Tamppi-areenalle lähdettiin hyvin tietoisena nousumahdollisuuksista; ainakin sarjakolmonen SorPa oli voitettava. Kun joukkue saapui pelipaikalle, tavoitteet pistettiin uusiksi, koska sarjaa johtava TamFu/2 oli hävinnyt ja pelannut tasan. Kolmosdivisioonan mestaruus oli vielä saavutettavissa.

Loiske-pelissä trillerin ainekset
Ensimmäinen peli oli  paljon maaleja tehnyttä Loiske/2:ta vastaan. Tietäen Loiskeen fyysisesti vahvan ja hyökkäävän joukkueen vaarallisuuden lähdettiin peliin erittäin tarkalla karvaustaktiikalla. Hyökkääjät Aki Jokinen ja Henri Mäkinen sekä Vili Hämäläinen Ja Harri Heiskanen ottivat Loiskeen puolustajilta tilan pois eivätkä antaneet heidän rakentaa hyökkäyksiä. Puolustajat Lauri Laaksonen ja Ilkka Jussila sekä Joni Koskinen ja Juha-Pekka Tuomi pitivät Loiskeen vaaralliset kärjet täysin pimennossa. Pojat onnistuivat rakentamaan peliä ja pitämään palloa omalla joukkueella rauhoittaen näin kuumaa peliä. Futsalissa maalivahdin osuus on tärkeämpi kuin ulkokentällä. Pelin ohjaus ja usein toistuvat torjunnat ja tärkeät avaukset ovat usein pelin ratkaisupaikkoja. Loiske-pelissä nähtiin Timo Töppärältä todella kylmän viileätä toimintaa tolppien välissä: muutama varma torjunta ja hyvä avaus ja Loiske huomasi, ettei helppoja laukauksia kannata yrittää. Peli muodostui todelliseksi trilleriksi. Se oli futsalia parhaimmilla, vaikkei paljon maaleja nähtykään. Pelin hallinta oli selvästi Peli-Veikoilla, mutta lukuisista läheltä piti tilanteista huolimatta pelin ainokaiseksi jäi Harri Heiskasen rauhallinen laukaus, joka painui vastustamattomasti ohi Loiskeen mainiosti pelanneen maalivahdin. Koko loppupeli oli erittäin tarkkaa pelaamista, jossa omat virheet jätettiin pois eikä hyökkäyksessäkään otettu riskejä. Näin peli päättyi niukkaan mutta riittävään voittoon 1-0.

SorPa kaatui hyvällä puolustuspelillä
Toiseen peliin lähdettiin toiveikkain tunnelmin, sillä FC-SorPan maaliin asteli viimekauden ViiP-V:ssä pelannut hyökkääjä A-P Nieminen. A-P osoitti toiveet turhiksi torjumalla ilmiömäisesti jopa välillä verta vuotaen, kun torjui nenällään Vili Hämäläisen lähiohjauksen. Tähän peliin tuli ensimmäisessä pelissä nilkkaa potenut Riku Nikantokin kentälle, hieman vielä jalkaansa aristellen. ViiP-V otti heti selkeästi ottelun ohjat käsiinsä. Palloa siirreltiin nätisti mieheltä toiselle ja näytti jo siltä, että SorPa tyytyy osaansa. Mutta kun maalin teko ei heti Viialan pojilta onnistunut, sai vastustajakin ajoittain pelistä otteen. Ensimmäinen maali oli hyvä osoitus voimakkaasta karvauspelistä. SorPan maalivahti koitti purkaa pallon väljemmille vesille, mutta Vili Hämäläisen peittäminen tuotti tulosta ja pallo kimposi Vilistä maaliin. ViiP-V pystyi luomaan useita maalitilanteita, mutta liekö tuttu maalivahti saanut aikaan säälin tunteen, kun laukaisupaikoita sijoiteltiin piirun verran ohi. Harri Heiskanen hakeutui usein vapaaksi ja saikin hyviä syöttöjä. Laukaukset menivät  harmittavasti hieman ohi tai maalivahti torjui jalalla, kunnes Hate helpotti ViiP-V: n joukkueenjohtaja Erkki Tuomen ja valmentaja Multasen tuskaa lisäämällä johdoksi 2-0. Nuoret pelimiehet osoittivat kypsyyden merkkejä ottamalla nurisematta vastaan SorPan hieman kyseenalaisen kovat otteet. Tuomari salli kovempaa peliä kuin yleensä, mutta oli vihellyksissään tasapuolinen. Ottelun viimeiset minuutit odoteltiin vain loppusummeria. ViiP-V  rauhoitti peliä hienosti välttäen pelin tässä vaiheessa  normaalin paniikkitilanteen. Loppusummerin soidessa taululla oli lukemat0 2-0 ja nousujuhlat saivat alkaa.