E11 2005

Puuhamaa2005

Takarivissä vasemmalta: Ville Sundvall, Janne Kaukojärvi, Samuli Lepistö, Tomi Kokkonen, Jari Haapalehto, Janne Haapalehto, Jesse Kärkkäinen, Riku Saranen
Eturivissä vasemmalta: Juho Kulmala, Samuli Sievi-Korte, Niklas Ojala, Toni Tolonen, Lauri Jouppi, Roope Saranen

Viialan Peli-Veikkojen E11-junnuille kultaa Puuhamaasta
Viialan Peli-Veikkojen E11 ikäluokan jalkapallojunnujen alkukausi sai hienon kruunun Tervakosken Puuhamaa-turnauksessa. Aurinkoisen palloiluviikonlopun jälkeen
kotiintuomisina oli paljon hyvää mieltä, kirkkaat mitalit ja hieno turnausvoitto pokaaleineen.
Vuotuinen kaksipäiväinen Puuhamaaturnaus keräsi jälleen monet lähikuntien ja pääkaupunkiseudun G – E ikäluokkien joukkueet yhteen mittelemään taitojaan ja voimiaan Tervakosken aurinkoisille kentille aivan elämyspuisto Puuhamaan tuntumaan. Varsinkin viialalaisille aurinko hymyili, sillä alkusarjan kaksi ottelua FC Loviisaa ja MPS:ää vastaan päättyivät voittoon vastustajien jäätyä ilman maaleja. Samana iltapäivänä pelatuista kahdesta välisarjan ottelusta odotettiin jo varsin tiukkoja, joskin joukkueen tunnelma oli rento ja mieliala korkealla. Niinpä ensimmäinen vastustaja Leppävaaran Leppä kaatuikin mallikkaasti neljän maalin erolla. Jälkimmäisen ottelun vastustaja puolestaan oli ollut Viialalaisille varsinainen kompastuskivi alkukaudella. Ylöjärven Ilves ottikin tässä tiukassa ottelussa niukan 2-1 voiton väsymyksen hiivittyä jo hieman viialalaisten pelipaitoihin – olihan kyseessä kuitenkin jo päivän neljäs ottelu, kun samalla Ilves pelasi vasta kolmatta peliään. Pelikenttien pölyt ja tappion aiheuttama alakuloisuus huuhdottiin kuitenkin nopeasti pois iltapäivän uintireissulla Tervakosken uimahallissa.


Aurinko hymyili kuitenkin vielä tappionkin jälkeen, sillä hyvästä maalierosta johtuen viialalaiset selvisivät häviöstä huolimatta semifinaaleihin parhaana kakkosena.
Turnauskaaviosta johtuen edessä oli revanssi Ylöjärven Ilvestä vastaan ja sunnuntain aamureippailun jälkeen joukkue olikin saanut puhallettua itseensä melkoisen
taistelutahdon. Ottelu alkoi ryminällä ja kovalla hyökkäämisellä – maalejakin syntyi. Kun vielä viimeisten minuuttien puolustustaistelu onnistui mallikkaasti, olivat numerotkin toisin päin kuin edellisessä kohtaamisessa, eli viialalaisten hyväksi 2-1 ja niinpä finaali kutsui.


Jännitystä riitti, sillä tiedossa oli, että turnauksen ainoa ja siihen mennessä voittamaton ulkomaalaisjoukkue, Kadrina Virosta, saattoi hyvin suurella todennäköisyydellä tulla vastaan loppuottelussa. Tämähän tarkoittaisi sitä, että viialalaiset pelaisivat uransa ensimmäisen kansainvälisen ottelun. Ja niin siinä kävikin, että isäntäjoukkue Tervakosken Pato hävisi vierailijoilleen ja finaalivastus oli siis Kadrina Virosta.


Viialan Peli-Veikot aloittivat finaalin varsin räväkästi, maaliverkot olivat tötteröllä jo alle minuutin. Toistakaan maalia ei tarvinnut kauan odottaa, sillä asenne oli todella korkealla ja huolimatta lievästä väsymyksestä ja muutamista kolhuista oli nappulakengissä todellinen lentokeli päällä. Kaksi maalia riittikin voittoon, sillä vastustaja ei kovasta painostuksestaan huolimatta saanut tehtyä toisen puoliajan alun yhtä maalia enempää ja toisaalta viialalainen puolustus toimi kuin muuri. Loppuvihellyksen hetkellä Viialan Peli-Veikkojen E11 juniorit olivat turnausvoittajia ja sunnuntaisen iltapäivän sankareita. Juhlintaa jatkettiin kesäkuisen auringon paisteessa Puuhamaan elämyspuistossa.
Turnauksen maalitykki oli tällä kertaa neljällä maalilla Janne Haapalehto, kapteenina toimi Jari Haapalehto ja maalissa läpi turnauksen pelasi Jesse Kärkkäinen.


Alkusarja:
FC Loviisa – ViiPV 0-3 (Niklas Ojala, Jari Haapalehto, Roope Saranen)
ViiPV – MPS 1-0 (Janne Haapalehto)
Jatkosarja
ViiPV – Leppä 5-1 (Samuli Lepistö, Samuli Sievi-Korte 2, Juho Kulmala, Niklas Ojala)
ViiPV – Ilves 1-2 (Janne Haapalehto)
Ilves – ViiPV 2-1 (Ville Sundvall, Janne Haapalehto)
ViiPV – Kadrina 2-1 (Jari Haapalehto, Janne Haapalehto)


Viialan Peli-Veikkojen E11-junnut jälleen kultakantaan

Viialan Peli-Veikkojen E11 ikäluokan junnujoukkue haki kirkkaimmat mitalit kahdeksan joukkueen Kangasalan Sanomat –turnauksesta 27.8. Turnausvoitto oli kaudelle 2005 toinen, edellisen kerran kotiin palattiin kultaiset mitalit kaulassa mittavasta Tervakosken Puuhamaa-turnauksesta alkukesästä.

Huolimatta sateisesta syyskesästä Kangasalan Kyötikkälän urheilukeskuksen nurmikentät olivat hyvässä kunnossa ja itse turnauspäivänä saatiin nauttia jopa ajoittaisesta auringonpaisteesta. Lähipäivistä poiketen vain kerran kentälle lankesi virkistävä sadekuuro. Olosuhteet olivat siis ajankohdan vallitseviin keliolosuhteisiin nähden erinomaiset. Turnaus oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että kuuden kenttäpelaajan sijasta nyt pelattiin yhdeksällä, mikä pohjusti tulevan kauden pelitapaa.

Ensimmäinen kolmesta alkusarjan ottelusta lähtikin vauhdikkaasti käyntiin kun vastaan asettui FC Vapsi. Ottelu oli varsin tasainen ja peli pyöri lähinnä keskialueella. Maalinteon aloitti kuitenkin Viiala Janne Haapalehdon laukoessa tulisesti pallon verkkoihin. Vastustaja tuli kuitenkin nopeasti tasoihin rangaistuslaukauksella, mutta Riku Sarasen hieno ohjaus lähes maaliviivalta ratkaisi ottelun viialalaisten hyväksi numeroin 2-1. Toisessa ottelussa Viialalaiset kohtasivat turnauksen toisen isäntäseuran, KaVo:n. Tässä ottelussa Viialan Peli-Veikot saivat paremman alun ja maalinteossakin onnistuttiin neljästi. Ottelun jälkimmäinen puolisko oli paljon tiukempaa peliä kuin loppulukemat, 4-1 Viialalle, antavat ymmärtää. Puolustus oli nyt kuitenkin rautaa ja takaiskuilta vältyttiin. Myös Juho Kulmala teki maalillaan tasaisen varmaa työtä. Ottelussa kunnostautui kahdella osumalla Niklas Ojala. Kolmannessa ja viimeisessä ottelussa vastustajaksi kentälle marssi Ilveksen Vehmaisten kaupunginosajoukkue. Ilveksen junnuporukat ovat antaneet yleensä varsin tiukan vastuksen kauden mittaan Tampereen piirisarjan otteluissa ja niinpä tästäkin ottelusta oli lupa odottaa tiukkaa vääntöä. Toisin kuitenkin kävi, sillä jo parin minuutin pelin jälkeen viialalaiset aloittivat maalinteon turnauksessa kapteenina häärineen Samuli Lepistön toimesta, joka ylsi tässä ottelussa aina hattutemppuun asti. Kahden maalin mieheksi itsensä laukoi Samuli Sievi-Korte. Vastustajan maalilla olikin varsin hikiset oltavat, sillä kaikkiaan viialalaiset paukuttivat peräti kahdeksan maalia Ilveksen jäädessä nollille. Kulmalan Juholle kertyi kyseisessä ottelussa vain yksi torjunta.

Tappioton alkusarja takasi pääsyn loppuotteluun. Toisesta neljän joukkueen lohkosta finaaliin pääsi TJK Tigers Tampereelta, joka myös oli selvittänyt tiensä kultamitalikamppailuun tappioitta. Tasokas taistelu oli siis tiedossa, varsinkin kun reilut tauot otteluiden välillä takasivat sen, että pelaajat olivat ehtineet palautumaan edellisten otteluiden rasituksista varsin hyvin. Loppuottelu olikin tasainen, hienokseltaan jopa TJK:n hallinnassa. Vastustajan laukaukset kuitenkin paukkuivat säännöllisesti vääriin osoitteisiin ja kohdalle osuneet poimi hienon turnauksen maalissa pelannut Juho Kulmala. Vapauttavan ensimmäisen maalin tuikkasi puolittaisen läpiajon päätteeksi Jari Haapalehto ja lopulliset loppulukemat 2-0 viialalaisten hyväksi niittasi ohjauksellaan Niklas Ojala. Näin oli kaikki valmista voitonjuhliin ja mitalien jakoon.

Alkusarja:
FC Vapsi – ViiPV 1-2                   Haapalehto Janne , Saranen Riku
ViiPV – KaVo 4-1                         Haapalehto Janne , Ojala Niklas x 2 , Haapalehto Jari
Ilves Vehmainen – ViiPV 0 - 8    Lepistö Samuli x 3 , Haapalehto Jari , Leivo Topias
                                                  Haapalehto Janne , Sievi-Korte Samuli x 2

Loppuottelu:
ViiPV – TJK Tigers 2 - 0            Haapalehto Jari , Ojala Niklas

Maalissa pelasi läpi turnauksen Juho Kulmala

KAUDEN PALKITUT
PELIKAVERI:                            Samuli Lepistö
Valittu pelaajien äänestyksen perusteella 4 äänellä.
Kriteerit:
•          reilu pelikaveri
•          noudattaa joukkueen pelisääntöjä
•          käyttäytyy fiksusti, huomioi ja kannustaa myös kaveria
•          ahkera harjoittelija
•          hyvä joukkuepelaaja

MAALITYKKI:                            Janne Haapalehto
Piirisarjassa 18 maalia (49:stä) ja muissa turnauksissa 13 maalia (59:stä).

KEHITTYJÄ:                              Lauri Jouppi

HARJOITTELIJA:                     Ville Sundvall
Harjoituskertoja 48 (53:sta).