Palloseuran hyväksytty ja ensimmäisen palkinnon voittanut merkki luonnos itsensä tekijän käsialaa.

Niinkuin jo tiedetään edusti sommittelija Aulis Nikku kilpailussa useita korkeaa tasoa olevia aiheita edellä mainitun saadessa selvän voiton ja vielä toisenkin aiheen kerätessä huomattavan piste saaliin. Aiheen kilpailutunnus ”Takapotku.”

Tässä otos muista kilpailussa mukana olleista luonnoksista.

”Alkuunlähtö tuntuu varsin lupaavalta”

Palloseuran perustavan kokouksen jälkeen oli Viialan Sanomain edustajalla tilaisuus keskustella seuran ensimmäisen puheenjohtajan L. Helinin kanssa ja tiedustelimme häneltä mielialoja kokouksen perusteella.    ”Vaikka pelikausi olikin jo näin lopullaan, olivat palloilijat saapuneet mieslukuisasti pohtimaan uuden seuran perustamista”, sanoi hän. Tämä osoittaa sen olevan tarpeellisen ja kaivatun. Alkuunlähtö osoittautui kaikin puolin lupaavaksi ja vastasi täysin neuvottelukunnan ehdotuksia. Nyt toivotaan vain, että nekin palloilijat, jotka eivät olleet tilaisuudessa saapumaan kokoukseen, huomioisivat uuden seuran. Silloin olisi mahdollisuus ensi keväänä siirtyä sarjan ”pyörteisiin” melkoisen vahvalla joukkueella, ehkä kahdellakin. Otteluista puheenollen on tarkoitus, mikäli ilmat antavat myöden, pelata vielä tänä syksynä pari ystävyysottelua, jolloin joukkue saa pelitottumusta.

HARJOITUKSET tänään klo 17. Seuraavat pelaajat ajoissa kentälle: Heiskanen, Nikku, Hakala, Liiti, E. Laaksonen, V. Laaksonen, Korhonen, Alanen, Puumalainen, Tamminen, Hell, Siren, Heino, Arola, J. Nurminen.    Valitaan joukkue Toijalaan. Lähtö Toijalaan sunnuntaina junalla klo 13. Pelipuku entinen. Kengät varattava mukaan jos ottelu suoritetaan ruohokentällä. Joukkueen kapteeni V. Laaksonen, huoltaja Yrjö Liiti.

Peli-Veikot – Toijalan Pallo-49 1-2 (1-0)

Viime sunnuntaina pelattiin pallokentällä uuden seuran, Peliveikkojen ja Toijalan Pallon keskeinen ystävyysottelu, uuden seuran saamiseksi palloiluun tuntuman. Ottelu osoitti, että mitä useampia  otteluja seura voi syksyn kuluessa itselleen järjestää, sitä parempaa se tietää ensi pelikautta silmälläpitäen. Joukkueen yhteispeli ei vielä ottanut oikein luistaakseen ja Toijalan Pallon vauhti oli toisella puoliajalla käydä ylivoimaiseksi. Ensimmäinen puoliaika meni suurin piirtein nuottien mukaan, jopa niin, että Peli-Veikot saivat johtomaalin jo 8 minuutin pelin jälkeen. Syötön antoi Puumalainen laidalta ja Heiskasen pääpukkaus toi tuloksen. Hyviä tilaisuuksia oli useitakin, mutta onni näytti vain viipyvän.    Toisella puoliajalla huomasi selvästi, että väsymys alkoi painaa. Toijalan nuorekas joukkue katkoi hyökkäykset ja montaa hyvää tilaisuutta ei enää syntynyt. Toijala pääsi tasoittamaan 15 min. kohdalla ruuhkasta ja voittomaali syntyi n. 40 min. kohdalla. Matalasti laukaistu pallo meni vastustamattomasti verkkoon.
Hyökkäyksessä esittivät näppärää peliä yhdistelmä Nikku – Siren – Puumalainen. Heiskanen tuntui ihmeen voimattomalta ja antoi liiaksi vartioida itseään. Puolustuksessa pelasi Hakala rauhallisesti ja varmasti, samoin Laaksoset.    Toinen puoliaika Peli-Veikkojen heikkous toistaiseksi    Viime suununtaina oli Peli-Veikoilla ystävyysottelu Toijalan Palloa vastaan Toijalassa. Peli-Veikot joutuivat pelaamaan varamiehisenä, kahden pelaajan ollessa estyneenä töidensä vuoksi saapumasta otteluun. Urheulukenttä, jossa ottelu suoritettiin oli niljakkaan liukas ja täytyi olla todella taitava, joka siinä pallon hallitsi.
Ottelun alkupuoli kulki nytkin viialaisissa merkeissä ja johto puoliaikaan mennessä oli niinikään viialalaisten 1-2. Molemmat maalit ampui Heiskanen, toisen vapaapotkusta melkoisen kaukaa.    Toinen puoliaika muodostui jälleen murheenkryyniksi meikäläisille. Peli miltei lopahti heidän kohdaltaan ja toijalalaisten painostus kasvoi vastaavassa määrässä.
Puoliajan alkuminuuteilla tekivät Arola ja Heiskanen yhteistyössä kolmannen maalin. Alkaneen toijalaispainostuksen aikana he tasoittivat tilanteen 3-3:een. Heti tasoitusmaalin jälkeen tuli vielä toinenkin, toijalalaisten johtomaali. Tilanteen ollessa myöhemmin 5-3 pääsi Arola vasemmalla laidalla vapaaksi ja korjasi tilannetta 5-4. Viimeisten viiden minuutin aikana pääsivät toijalalaiset vielä kahdesti ”maalaamaan” ja kurainen ottelu päättyi lopputulokseen 7-4.
Kun toijalaisilla oli kaksi viheltävää tuomaria eri päässä kenttää, olisi odottanut tuomioissa eräissä tapauksissa tarkempaa työtä.

Kimmo ”Kike” Hell    s. 16.6.60 opiskelija

Kimmo tehnee tänä vuonna jalkapallohistoriaa. Hän on tiettävästi ensimmäinen Viialan Peli-Veikkojen kasvatti, joka pelaa mestaruussarjassa. Se on oiva muistutus siitä, että Viialassakin tehdään voimakasta juniorityötä. Kike on tuleva rakennusinsinööri, joka pyrkii totuttelemaan pääsarjarytmiin ja yrittää tosissaan katsoa, mihin saakka taidot yltävät.
Kiken pelimaskotti on Jukka-Pekka Mäkelä.